قبرهای منجمد، نمونههای فراموش شده و جستجویی ۸۰ ساله برای یافتن بیماری مرگبار آنفولانزای اسپانیایی
آنفولانزای اسپانیایی: یک بیماری گمشده
موج مرگ ناشی از آنفولانزای اسپانیایی تا سال ۱۹۲۰ ادامه داشت ولی بعد از آن بیماری یکبار دیگر ناپدید شد و دیگر برنگشت. همهگیری مرگبار ۱۹۱۸ بالاخره به پایان رسیده بود!
محاسبات اولیه حاکی از مرگ ۲۰ میلیون انسان در این بازه ۲ ساله بود ولی با گذر زمان و بررسی های دقیقتر، این عدد به ۵۰ میلیون رسید. حتی گروهی از محققین بر این باورند که با درنظر گرفتن آمارهای اعلام نشده از کشورهایی مثل هند، ایران، چین و روسیه این عدد است تا ۱۰۰ میلیون هم میرسید. عددی که با مجموع مرگ و میر در دو جنگ جهانی برابری میکرد! یکی از بزرگترین کشتارهای تاریخ بشریت…
اما با پایان همهگیری، جستجو برای ریشه این بیماری مرگبار به پایان نرسید.
دانشمندان به یک نسخه از بیماری احتیاج داشتند تا آنرا بیشتر بررسی کنند. ولی بنظر میرسید این بیماری کاملا منقرض شده باشد. هرچند که با پیدا شدن جسد فردی منجمد شده که جان خود را بخاطر آنفولانای اسپانیایی از دست داده بود دوباره امیدها را زنده کرد. یک نسخه از این بیماری مثل فسیل منجمد شده و در تاریخ باقی مانده بود.
با پیدا شدن یک نسخه از آنفولانزای اسپانیایی دانشمندان بالاخره میتوانستند این بیماری را بررسی کنند. آنها میتوانستند بفهمند چه چیزی این ویروس را مرگبار کرده بود و از آن مهمتر واکسنش را بسازند. واکسنی که از وقوع کشتاری به بزرگی همهگیری ۱۹۱۸ جلوگیری میکرد.
در سومین و آخرین قسمت از مجموعه ۱۹۱۸ ما به آسیب باقی مانده از همه گیری میپردازیم. ساختار این بیماری مرگبار را بررسی می کنیم و میبینیم که آیا اتفاقی مانند آنفولانزای اسپانیایی همچنان بشریت را تهدید میکند؟